Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ministarstvo privrede da odustane od stečaja nad RTV „Pruga“ i omogući zaposlenima da kupe ovaj medij
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 12. 2017.

UNS: Ministarstvo privrede da odustane od stečaja nad RTV „Pruga“ i omogući zaposlenima da kupe ovaj medij

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva Ministarstvo privrede da odustane od stečajnog postupka nad Radio-televizijom „Pruga“ iz Lajkovca i ovom mediju omogući pravo na još jednu privatizaciju. Stečaj bi značio gašenje jedinog elektronskog medija u Lajkovcu, uprkos javnom interesu i dobrom poslovanju ovog medija.

UNS ističe da je redakcija RTV „Pruga“ jedna od retkih koja je uspela da sanira posledice neuspele privatizacije redovno emitujući program.

Državno pravobranilaštvo, zastupnik Ministarstva privrede, podnelo je 6. novembra predlog za pokretanje stečajnog postupka jer gubitak iznad kapitala RTV „Pruga“ iznosi 265.000 dinara.

UNS smatra da u slučaju ovog medija stepen zaduženosti ne može biti relevantan pokazatelj zbog male vrednosti imovine. Naime, knjigovodstvena vrednost opreme i druge pokretne imovine RTV „Pruga“ iznosi samo 180.000 dinara.

Kako navodi direktorka RTV „Pruga“ Snežana Bilić, šestoro zaposlenih u ovom mediju od aprila prošle godine redovno dobija zarade, porezi i doprinosi se isplaćuju, izmiruju se troškovi emitovanja programa i komunalnih usluga i delom smanjuju obaveze prenete iz prethodnog perioda, nastale kao posledica rđave privatizacije.

UNS podseća da je konzorcijum zaposlenih u RTV „Pruga“ u martu, na javni poziv Ministarstva, odgovorio da je zainteresovan za kupovinu ovog medija i traži od Ministarstva privrede da obustavi stečajni postupak i omogući ovom mediju pravo na drugi krug privatizacije.  

 

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

12.12.

2017.

Тома Живковић [neregistrovani] u 17:35

Радио Пруга

Подршка колегама и УНС-у да Радио ПРУГА опстане. С обзиром да су регистровани и за емитовање ТВ програма, то би била шанса за реализацију и те замисли. Лајковац има снаге да изнесе и обезбеди финансирање.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi