Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog cenzure u TV Smederevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 06. 2010.

UNS zabrinut zbog cenzure u TV Smederevo


Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje postupak v.d. direktora Televizije Smederevo Igora Đokića koji je juče oduzeo snimljeni materijal novinarki i urednici informativnog programa Tatjani Đurić i na taj način sprečio emitovanje priloga sa konferencije za novinare koju su održali funkcioneri lokalne samouprave iz redova „Za bolje Smederevo“.

Po povratku novinarske ekipe sa konferencije Đokić je tražio da pogleda snimljeni materijal što je i učinio, ali je potom uzeo kasetu tvrdeći da će sačekati i izjavu druge strane, Milana Lukića, lidera „Za bolje Smederevo“, od čijih javnih istupa su se na konferenciji ogradili funkcioneri lokalne samouprave. Đokić je potom izašao iz televizije sa kasetom i najavio novinarki da prilog možda neće ni biti emitovan.

U kasnijem telefonskom razgovoru sa glavnim i odgovornim urednikom Sašom Šparovićem Đokić je rekao da će u slučaju da informacije sa konferencije budu objavljene u informativnoj emsiji prekinuti program. Glavni i odgovorni urednik odlučio je da informacije sa konferencije budu emitovane i zajedno sa novinarkom Tanjom Đurić sinoć izvestio gledaoce informativne emisije o spornim dešavanjima, a zatim su prepustili spikerki da nastavi dnevnik.

UNS smatra da se svojim postupkom v.d. direktor Televizije Smederevo grubo umešao u uređivačku politiku i pokušao da cenzuriše informacije koje javnost ima pravo da zna i za kojima očigledno postoji posebno interesovanje.

UNS snažno podržava sve kolege koje se suprotstavljaju ovakvim i sličnim primerima loše prakse i iznose ih javno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi