Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut za sudbinu SOS kanala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 08. 2010.

UNS zabrinut za sudbinu SOS kanala


Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je za sudbinu televizije SOS kanal, kao i 80 medijskih radnika koji svoju egzistenciju ostvaruju u ovoj medijskoj kući, kojoj preti blokada računa po pravosnažnoj sudskoj presudi, zbog neplaćanja nadoknade za frekvenciju.

SOS kanal je, zbog nesposobnosti državnih agencija zaduženih za raspodelu frekefencija, dobio pravo na emitovanje na frekvenciji na kojoj je signal rumunske državne televizije. Zbog ometanja signala SOS kanal je pretrpeo i veliku materijalnu štetu, odbio da plaća nadoknadu za frekfenciju i pokrenuo sudski spor protiv RRA i RATEL-a.

U međuvremenu je RATEL, ne čekajući ishod spora po tužbi SOS kanala, tužila ovu televiziju zbog neplaćanja frekfencije, i taj spor je i dobila, tako da će blokada računa dovesti do onemogućavanja rada ove medijske kuće.

UNS poziva nadležne državne organe da izvrše nadzor nad sudskim sporom po tužbi SOS kanala, koji se neopravdano odugovlači, i podržava nameru ove medijske kuće da pravdu potraži pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.






Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi