Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS pozdravlja hapšenje napadača na Teofila Pančića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 08. 2010.

UNS pozdravlja hapšenje napadača na Teofila Pančića


UNS izražava zadovoljstvo zbog hapšenja osumnjičenih za prebijanje metalnom šipkom novinara Vremena Teofila Pančića.Akcija policije je u razumnom roku dala rezultat pa se nadamo da je ovo početak drugačijeg odnosa policije i pravosuđa u otkrivanju i kažnjavanju odgovornih za pretnje, napade i posebno nerešena ubistva novinara.

UNS smatra da je napad na Teofila Pančića u vezi sa njegovim novinarskim radom i da tužilaštvo u skladu sa izmenjenim Krivičnim zakonikom treba da izrekne strože kazne. U

NS ističe da je prošlo skoro tri godine od bombaškog napada na novinara Vremena Dejana Anastasijevića i da policija uprkos obećanju nije pronašla krivce. Očekujemo i odgovor na pitanje ko je od pripadnika MUP-a pre dve godine pretukao fotoreportera Bete Miloša Đorelijevskog dok je izveštavao sa protesnog skupa.

UNS podseća da MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal javnosti treba da objasne kako je moguće da se zaturi važan iskaz Nenada Ilića u neuspešnoj istrazi ubistva Slavka Ćuruvije. UNS očekuje da policija najzad otkrije ko je ubio jagodinskog novinara Milana Pantića i da rasvetli sve okolnosti smrti novinarke Duge Dade Vujasinović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi