Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM Skupštini Kosova: Prestanite sa kršenjem prava na upotrebu srpskog jezika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 05. 2018.

UNS i DNKiM Skupštini Kosova: Prestanite sa kršenjem prava na upotrebu srpskog jezika

Iako su po Ustavu Kosova srpski i albanski službeni jezici i danas u parlamentu Kosova nije bilo prevoda na srpski jezik i to odmah pošto su srpski poslanici napustili zasedanje. UNS i DNKiM oštro osuđuju ovaj postupak i traže da prestane diskriminacija svih građana Kosova, pa i novinara, kojima je maternji jezik srpski. UNS i DNKiM ističu da se nastavlja kršenje Zakona koji svim građanima garantuje slobodu govora i izražavanja, kao i pravo na upotrebu maternjeg jezika i to sa mesta koje bi trebalo da služi kao primer poštovanja zakona.

UNS i DNKiM takođe zahtevaju hitnu reakciju srpskih predstavnika u kosovskim institucijama i Kancelarije poverenika za jezike zbog kršenja Zakona o upotrebi jezika i jezičke diskriminacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi