Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS ne podržava sve predloge Pajtića povodom ponude VAC-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 09. 2010.

UNS ne podržava sve predloge Pajtića povodom ponude VAC-a


Udruženje novinara Srbije pozdravlja stav predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića o prihvatanju odluke VAC-a da zaposlenima u „Dnevnik Vojvodina presu“ (DVP) pokloni 55 odsto akcija tog preduzeća.

UNS podržava i spremnost Vlade Vojvodine da u naredne dve godine finansijski pomaže unapređenje kvaliteta novosadskog „Dnevnika“ uz uslov da se u narednih deset godina zaposleni uzdrže od prodaje svojih akcija kako se „tih novina ne bi dočepao neko iz kriminogenih krugova“.

UNS međutim ukazuje da je neprihvatljiv uslov koji postavlja predsednik pokrajinske vlade da pokrajina, iako manjinski vlasnik, zadrži pravo predlaganja zamenika direktora i glavnog i odgovornog urednika lista „Dnevnik“. Uslov da politička vlast zadrži kontrolu nad medijem je suprotan evropskim standardima.

Takođe, UNS ukazuje da ne postoji ni jedan opravdan razlog da zamenik direktora DVP u isto vreme bude i zamenik pokrajinskog sekretara za informisanje, kao što je trenutno slučaj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi