Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Utvrditi ko je oborio sajtove emisije „Slobodno srpski“ i Medija centra Čaglavica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 01. 2019.

UNS: Utvrditi ko je oborio sajtove emisije „Slobodno srpski“ i Medija centra Čaglavica

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži od kosovske policije i Tužilaštva da utvrde ko stoji iza napada na sajtove Medija centra Čaglavica i emisije „Slobodno srpski“ čiji je autor ujedno i predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić, a koji su oboreni 19. januara. Sajtovi su oboreni dan nakon što je Udurženje novinara Srbije na Kosovu posthumno dodelilo priznanje „Beli Božur“ Oliveru Ivanoviću za najbolju saradnju sa medijima i novinarima.

Priznanje „Beli božur“ dobio je i šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu, a „Crni božur“, za najlošiju saradnju sa medijima, Srpska lista.

Inače, sajt emisije “Slobodno srpski” hakovan je i krajem januara prošle godine, četiri puta za tri dana. Sajt je tada oboren uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative "Za naš Zvečan" Dragišom Milovićem, u kojem je glavna tema emisije bila ubistvo Olivera Ivanovića.

Budimir Ničić kaže da je danas uspeo da povrati sajt emisije „Slobodno srpski“, kao i da će napad prijaviti policiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi