Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS pozdravlja hapšenje nalogodavca osumnjičenog za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 01. 2019.

UNS pozdravlja hapšenje nalogodavca osumnjičenog za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja hapšenje predsednika opštine Grocka i funkcionera vladajuće stranke Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog da je bio nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, i očekuje efikasan sudski postupak kako za ovaj napad tako i za malverzacije u opštini o kojima je Jovanović izveštavao.

UNS ističe da se na primeru istraživačkog rada novinara Milana Jovanovića i portala Žig info vidi značaj lokalnih medija koji su izloženi kako ekonomskim pritiscima, tako i pritiscima lokalnih moćnika.  

Ovaj slučaj ponovo pokazuje da se samo sistemskom podrškom radu lokalnih medija i poboljšanju bezbednosti novinara može razvijati demokratsko društvo.

Solidarnost medijske zajednice i građana prema Milanu Jovanoviću bila je odlučujuća za otkrivanje osumnjičenih za izvršenje ovog teškog krivičnog dela. Udruženje novinara Srbije zahvaljuje se kolegama i građanima koji su pomogli da osumnjičeni nalogodavac bude uhapšen i poziva sve medije da nastave da pišu o zloupotrebama, kako u opštini Grocka tako i u svim lokalnim samoupravama u zemlji.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

28.01.

2019.

Raštegorac [neregistrovani] u 22:52

Vučić

Bolje nije moglo. Namestilo se da žrtvuju piona da bi dobili partiju protiv sve žešćih kritika javnosti zbog partijskog zapošljavanja. Činjenica je da je članska karta SNS dobitna kombinacija koja obezbeđuje posao, privilegije, zaštitu i "ugled" u društvu. Ali ovog puta žestoke kritike i još žešća kriminalna brljotina dotičnog SNS čelnika i predsednika opštine nisu mogli biti progledani kroz prste. Ispalo je kao naručeno, ovaj šalje kriminalce da pale čoveku kuću i ugrožavaju živote cele familije, a njegovi ga javno hapse i prave od toga šou za narod, medije i međunarodne organizacije koje pozdravljaju "odlučnost vlasti" da se obračuna sa negativnim pojavama u sopstvenim redovima!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi