Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ispitati navode o pretnjama Jovanu Kerešiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 02. 2019.

UNS: Ispitati navode o pretnjama Jovanu Kerešiću

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da ispitaju pretnje koje je prijavio glavni i odgovorni urednik Dečijeg internet informativnog radija iz Rume Jovan Kerešić i javnosti saopšte imaju li one veze s novinarskim poslom koji Kerešić obavlja.

Kako stoji u zapisniku policije u koji je UNS imao uvid, Kerešić je rekao da se „trećeg februara mimoilazio sa tri nepoznata mladića u Rumi koja su prokomentarisali kako 'Džuksu' (nadimak Jovana Kerešića, prim. UNS) treba skratiti jezik“.

Kerešić je UNS-u rekao da mu je „prećeno i ranije, a ponovo nakon protesta građana, kada je za svoj radio izveštavao o tome kako su se protestu priključile majke dece kojima je potrebna pomoć nezadovoljne odnosom opštine prema njima“.

Kerešić je i predsednik Udruženja roditelja dece predškolskog uzrasta „Brodić parkić“, koje je izdavač Dečijeg internet informativnog radija.

UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi