Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 04. 2019.

UNS: Politički akteri da prestanu sa ugrožavanjem novinara i medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva sve aktere na političkoj sceni da ne vređaju novinare, da im ne prete i da prilikom protestnih manifestacija poštuju autonomiju i integritet medija. Kako je potvrđeno UNS-u, danas su ispred Skupštine grada pri pokušaju lidera Saveza za Srbiju (SzS) da uđu u zgradu, psovani novinari, a novinarka TV Prve Jovana Jovančić nazvana je „SNS botom“.

UNS poziva organizatore protesta, zakazanog za subotu protiv televizije „Pink“, da omoguće rad novinarima, ne ugrožavaju bezbednost izveštača sa tog skupa i ne ponove neprihvatljivo ponašanje koje se desilo 16. marta prilikom upada u RTS.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i vređa, da im preti i da sprovodi pritisak na slobodu medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi