Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Posle reakcije ministra Bogdanovića radio Kontakt plus nastavio rad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 04. 2011.

UNS: Posle reakcije ministra Bogdanovića radio Kontakt plus nastavio rad

Udruženje novinara Srbije (UNS) zadovoljno je brzim reagovanjem ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića posle kojeg je rukovodstvo kombinata "Trepča" omogućilo zaposlenima radija "Kontakt plus" iz Kosovske Mitrovice da prenesu zarobljenu opremu i nastave sa radom.

UNS podseća da je obezbeđenje kombinata "Trepča", iz čijih prostorija je radio "Kontakt plus" rešio da se iseli posle sedam godina, u subotu zabranilo zaposlenima iznošenje preostale opreme neophodne za emitovanje programa. Fizičko onemogućavanje preseljenja u nove prostorije obezbeđenje je pravdalo neizmirenim četvoromesečnim zakupom.

UNS smatra da je odluka kombinata "Trepča" da na ovaj način utiče na prekid programa najslušanijeg radija na srpskom jeziku na KiM nedopustiva, posebno imajući u vidu da je zakup za prostor od 70m2 ovaj radio plaćao 11 evra po kvadratnom metru više godina.

Jučerašnja intervencija ministra Bogdanovića omogućila je da novinari i tehničari premeste ostatak opreme, koja je radijsko vlasništvo, u nove prostorije čime je program posle jednodnevnog prekida ponovo pokrenut.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi