Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: primereno kazniti napadače na ekipu RTV Kovačica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

19. 05. 2011.

UNS: primereno kazniti napadače na ekipu RTV Kovačica

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje fizički napad i uvrede na nacionalnoj osnovi kojima se funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Savanov obrušio na glavnog i odgovornog urednika RTV Kovačica Gojka Vukadina i kamermana Danijela Hajka, i traži energično reagovanje policije i pravosudnih organa.

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Kovačici Savanov je u subotu 14. maja,uz podršku nekoliko ljudi onemogućio Vukadina i Hajka da izveštavaju sa "Gulašijade" u Debeljači. Oni su bez ikakvog povoda počeli da vređaju ekipu RTV Kovačice, nakon čega je Savanov i fizički nasrnuo na Vukadina, pljujući ga i gurajući.

Zoran Savanov je i ranije nasrtao i vređao novinare Radio Kovačice. Glavni i odgovorni urednik RTV Kovačica Gojko Vukadin je za UNS izjavio da ga je Savanov i ranije vređao, pretio telefonom i da se "nakon svega oseća nesigurnim".

UNS podseća da je Gojko Vukadin izveštavao o privatizaciji preduzeća u stečaju "Moda" iz Debeljače čiji je direktor Savanov i veruje da je pozadina ovog brutalnog napada upravo profesionalni rad kolege Vukadina.

UNS upozorava da su ovakvi "osvetnički" postupci prema novinarima nedopustivi i da je krajnje vreme da pravosudne institucije počnu da primenjuju izmenjeni Krivični zakonik kojim su propisane strože kazne za napade na novinare i medijske radnike.

UNS poručuje da će povodom ovog teškog incidenta pratiti postupke nadležnih organa kako bi za napad na Gojka Vukadina i Danijela Hajka bile izrečene primerene kazne.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi