Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Kazniti napadača i zaštititi Željka Tvrdišića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 06. 2011.

UNS i DNKiM: Kazniti napadača i zaštititi Željka Tvrdišića

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije osuđuju napad na Željka Tvrdišića, predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, dopisnika agencije Tanjug i glavnog urednika Radija Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice na kojeg je juče nasrnuo Zoran Katanić, vlasnik nelegalnog objekta u centru Kosovske Mitrovice.

Napad se dogodio dok je Tvrdišić pratio akciju gradskih vlasti koje uklanjaju nelagalno sagrađene objekte iz centra Kosovske Mitrovice. Tada mu je bez ikakvog povoda prišao Zoran Katanić, jedan od vlasnika radnji sagrađenih na trotoaru, udario ga u glavu i vređao najpogrdnijm izrazima. Zoran Katanić je donedavno bio član Privremenog gradskog veća u ime stranke G17 plus.

UNS i DNKiM traže hitno policijsko i sudsko reagovanje i zaštitu kolege Željka Tvrdišića koji je juče bio ne samo fizički napadnut nego mu je ograničena sloboda rada i poniženo ljudsko i profesinalno dostojanstvo.

UNS i DNKiM ističu da država Srbija, kosovske i međunarodne institucije moraju da pošalju jasnu poruku da napadi na novinare na profesionalnom zadatku ne smeju da ostanu nekažnjeni.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi