Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlast u Pančevu da omogući novinarima izveštavanje sa sednica gradskog veća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 09. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Vlast u Pančevu da omogući novinarima izveštavanje sa sednica gradskog veća

Udruženje novinara Srbije (UNS) izražava žaljenje zbog odluke Gradskog veća Grada Pančeva da zatvori za novinare sednice tog tela i poziva gradsku vlast da preispita ovu odluku.

Odlukom o izmena Poslovnika Gradskog veća Grada Pančeva koja je objavljena u Službenom listu  Pančeva 12. septembra stoji da se iz člana 35 poslovnika briše stav dva u kome je između ostalog pisalo da „predstavnici sredstava javnog informisanja imaju pravo da prisustvuju sednicama Gradskog veća…“

UNS ističe da onemogućavanje novinarima da prisustvuju sednicama izvršnog organa gradske vlasti znači uskraćivanje informisanja građana o pitanjima od javnog interesa.

UNS poziva lokalne vlasti u drugim opštinama i gradovima da se ne slede primer Pančeva, jer je dobra praksa da novinari prisustvuju sednicama opštinskih i gradskih veća u interesu vlasti i građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi