Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Crvena zvezda da saopšti zašto odbija akreditaciju „Danasu“ za utakmice Lige šampiona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 10. 2019.

UNS: Crvena zvezda da saopšti zašto odbija akreditaciju „Danasu“ za utakmice Lige šampiona

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zato što je Fudbalski klub (FK) Crvena zvezda po drugi put odbio akreditaciju novinarima „Danasa“ da izveštavaju sa meča Lige šampiona i traži da ovaj klub saopšti po kojim kriterijumima određuje koji mediji mogu da prate utakmice na stadionu „Rajko Mitić“.

Sajt „Danas“ objavio je da Crvena zvezda ponovo nije odobrila akreditaciju novinarima ovog lista da sutra izveštavaju sa meča Crvena zvezda i Olimpijakos u okviru B grupe Lige šampiona zbog, kako se navodi „velikog interesovanja medija”, kao i za prethodni meč protiv Jang Bojsa.

UNS podseća da je Zakonom o javnom informisanju i medijima zabranjena neposredna i posredna diskriminacija novinara, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu.

UNS ističe da ukoliko iz opravdanih razloga svi novinari ne mogu da dobiju akreditacije neophodno je da Uprava FK Crvene zvezde saopšti na osnovu kojih kriterijuma nema mesta za izveštače nacionalnog štampanog medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi