Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži da RRA i RATEL obavežu kablovske distributere na emitovanje programa televizija sa dozvolom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 07. 2011.

UNS traži da RRA i RATEL obavežu kablovske distributere na emitovanje programa televizija sa dozvolom

Udruženje novinara Srbije podržava predlog televizije Kanal 9 iz Novog Sada da regulatorna tela RRA i RATEL obavežu kablovske operatore da kroz svoj sistem emituju program televizija koje imaju dozvolu na područjima za koje te dozvole važe.

UNS smatra da nelogičnosti koje postoje RRA treba što pre da otkloni i ovakvo rešenje predvidi Pravilnikom o kablovskim emiterima na kom trenutno radi.
Takva mera je predviđena Nacrtom medijske strategije kao obaveza uvođenja „must carry“ sistema za kablovske operatore.

UNS podseća da je 5. jula kablovski operator SBB isključio program televizije Kanal 9 koja, iako ima dozvolu za emitovanje programa i plaća odgovarajuću nadoknadu državi, praktično ne može da dopre do gledalaca u Novom Sadu, jer je više od 50 odsto domaćinstava u mreži ovog kablovskog distributera.

Da bi se vratio u program SBB-a televiziji Kanal 9 ponuđeno je da plati 2000 evra za ponovno uključenje i mesečnu rentu od 700 evra u dinarskoj protivvrednosti.

UNS apeluje na sve kablovske distributere da vrate i ne ukidaju iz svoje ponude televizije koje imaju dozvolu, da pokažu fer plej odnos i pre nego što predviđena pravila počnu da deluju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi