Naslovna  |  Saopštenja  |  Još nema odgovornosti požarevačke policije za hapšenje novinara lista Danas u maju 2000.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 01. 2009.

Još nema odgovornosti požarevačke policije za hapšenje novinara lista Danas u maju 2000.

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje jer ni osam godina od privođenja i zadržavanja u pritvoru troje novinara lista Danas, Nataše Bogović, Bojana Tončića i pokojnog Mileta Veljkovića, nije utvrđena odgovornost pojedinaca iz policije u Požarevcu za to hapšenje.

UNS traži od Opštinskog javnog tužilaštva da se žali na jučerašnju presudu Opštinskog suda u Požarevcu kojom su krivice oslobođeni bivši čelnici požarevačke policije Radiša Jović, načelnik SUP-a, Velibor Ivanović, načelnik Odeljenja kriminalističke policije, Dragan Milenković, načelnik policije i Nikola Kaurin, komandir stanice policije.

Bivši čelnici policije u Požarevcu optuženi su da su u noći 8. i 9. maja 2000. godine, uoči najavljenog mitinga opozicije, naredili hapšenje novinara.

Neverovatno je da ni osam godina posle hapšenja odgovorni za zatvaranje novinara nisu kažnjeni.

Umesto toga, novinarka Nataša Bogović, koja je bila pritvorena, za parnicu protiv okrivljenih platila je više od 50.000 dinara sudskih troškova.

UNS zato još jednom poziva tužilaštvo da se na postojeću presudu žali, kako bi odgovorni za hapšenje novinara pre osam godina ipak bili kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi