Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje fizički napad na ekipu Novosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 12. 2019.

Izvor: UNS

UNS osuđuje fizički napad na ekipu Novosti

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad na ekipu „Večernjih novosti“ koji se dogodio juče kod Obrenovca.

Grupa mladića fizički je nasrnula na ekipu Novosti koja je bila na putu, udaljena 60 metara od povorke koja se kretala ka mesnom groblju. Mlađi muškarci su prvo fizički nasrnuli na fotoreportera koji je uspeo da se skloni u automobil, ispričali su UNS-u u Novostima.

„Krenuli su da udaraju po šoferšajbni, guraju i udaraju automobil, prete, viču `sada ćemo da vas bijemo`. Pokušali su da udare vozača koji je na trenutak otvorio prozor. Postojao je utisak da im je namera da prevrnu automobil“, rečeno je UNS-u.  

Ekipa Novosti koja je bila na licu mesta objasnila je da je dramatična situacija trajala oko sat vremena i da je na njihov poziv došla policija koja je nekoliko muškaraca privela.

„Vozili smo iza policijskog automobila ka policijskoj stanici da damo izjave. Pojavio se automobil koji je u nekoliko navrata pokušao da nam preseče put, da nas odvoji od policijskog vozila. Pred stanicom su nam pretili kako se neće na ovome završiti“, kažu UNS-u.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo UNS-u da su zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanja sigurnosti novinarske ekipe uhapšene tri osobe u mestu Ratari, M.Š. (1996), F.O. (1997) i F.V. (1996) koji su zadržani 48 sati, a zatim će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi