Naslovna  |  Saopštenja  |  Izvršni odbor UNS-a: Novac na konkursima dati medijima koji poštuju Kodeks i medijske zakone
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 01. 2020.

Izvršni odbor UNS-a: Novac na konkursima dati medijima koji poštuju Kodeks i medijske zakone

Izvršni odbor UNS-a poziva članove komisija koji će ocenjivati projekte na medijskim konkursima Ministarstva kulture i informisanja, AP Vojvodine i lokalnih samouprava da traže podatke o prekršiocima Kodeksa novinara Srbije i medijskih zakona za proteklu godinu i tu obavezujuću činjenicu uzmu u obzir kada odlučuju kom projektu će dodeliti novac poreskih obveznika.

Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja određen je način na koji se, u najboljem interesu javnosti, projekti ocenjuju, a na članove komisija apelujemo da se tog načina i pridržavaju.  

Pravilnikom je predviđeno, podsećamo, da se posebno ocenjuje "da li su učesniku konkursa izrečene mere od strane državnih organa, regulatornih tela i tela samoregulacije u poslednjih godinu dana, zbog kršenja profesionalnih i etičkih standarda".  

Poštovanjem ovog kriterijuma u donošenju odluke o raspodeli javnog novca na nacionalnom, pokrajinskim i lokalnim nivoima, samo je jedan od načina, ali izuzetno važan, da se povrati i ugled medija i novinarstva u Srbiji.

Izvršni odbor UNS-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi