Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Dragojla Blagojevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 01. 2020.

UNS: Policija da ispita okolnosti zastrašivanja Dragojla Blagojevića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija ispita sve okolnosti zastrašivanja i pretnji glavnom i odgovornom uredniku časopisa „Drvo tehnika“ Dragojlu Blagojeviću.

Blagojević je obavestio UNS da ga je generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijašume“ Igor Braunović 20. januara pozvao telefonom i pretio mu zbog teksta „Zašto su inženjeri šumarstva ignorisali Dan Šumarskog fakulteta“, objavljenog u periodičnom listu „Drvo tehnika“.

Urednik časopisa „Drvo tehnika“ Blagojević tvrdi da mu je direktor JP „Srbijašume“ rekao da „čita njegove novine“ i da se „pita čime je to zaslužio“, a zatim se obratio rečima: „Naći ću način da ti se odužim…Vratiću ti, dobro ćeš videti“ i spustio slušalicu.

Blagojević za UNS kaže da ima dva svedoka koja su čula ovaj razgovor.

Nakon što je UNS prema Sporazumu o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara obavestio policiju o ovom slučaju, urednik časopisa „Drvo tehnika“ dao je juče izjavu u policijskoj stanici.

Na poziv UNS-a Braunović se nije odazvao.

UNS podseća da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i da im preti.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi