Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Šutanovac da objavi činjenice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 10. 2011.

UNS: Šutanovac da objavi činjenice

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od ministra odbrane Dragana Šutanovca da javno obelodani činjenice o oružanim incidentima na Jarinju kojim njegovo ministarstvo raspolaže.

Povodom najnovije izjave ministra odbrane da medijska priča o Jarinju nije „potpuno tačna“ i da je „plasirana pod jakim emocijama“, UNS podseća ministra da javnost u Srbiji od njegovog ministarstva ne očekuje medijsku analizu već podrobne i pravovremene informacije o tome kako su stradali Srbi na prelazu Jarinje.

UNS još jednom podseća da je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen 3. oktobra u Briselu izjavio da je NATO „vojnim kanalima dostavio srpskoj strani sve informacije“ u vezi sa nedavnim sukobom Srba i pripadnika KFOR-a na severu Kosova. Poznato je da vojnici KFOR-a snimaju sve što se dešava na prelazima.

Umesto da građanima Srbije saopšti podatke o ranjavanju srpskih građana od strane snaga NATO, ministar Šutanovac danas saopštava da je „istina negde između“. UNS podseća da ministar odbrane nema monopol na istinu i da je vlast dužna da polaže račune građanima umesto da od njih krije podatke. Građani će sami proceniti šta je istina kada pred sobom budu imali sve relevantne činjenice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi