Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Otkriti i kazniti napadače na RTV "Prima" iz Bajine Bašte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 10. 2011.

UNS: Otkriti i kazniti napadače na RTV "Prima" iz Bajine Bašte

Udruženje novinara Srbije osuđuje sve učestalije napade na RTV "Prima" iz Bajine Bašte i traži da policija utvrdi ko stoji iza njih.

Nepoznate osobe prošlog vikenda su kamenicama razbile prozor na prostorijama RTV "Prima" u Bajinoj Bašti, a krajem prošle nedelje isečene su i probušene gume na redakcijskom automobilu.

Redakcijski automobil oštećen je dva puta tokom avgusta i septembra, a pre deset dana je isprskan sprejom, rekla je UNS-u direktorka RTV "Prima" Biljana Đurđić

Đurđićeva tvrdi da su od pre tri-četiri meseca zaposleni u ovoj medijskoj kući izloženi političkim i ekonomskim pritiscima kao i neprijatnim telefonskim pozivima.

- Imam razloga da mislim da svi ovi događaji imaju političku pozadinu, s obzirom na to da se sve ovo počelo događati istovremeno kada su različiti opštinski odbori iz Bajine Bašte na društvenim mrežama počeli prozivati RTV "Primu" da je u vlasništvu Demokratske stranke i da radi u njenom interesu, kaže Đurđić.

Ona je dodala da je vlasnik "Prime" član DS-a, ali da to nikada nije i neće uticati na uređivačku politiku ove televizije.

UNS od policije i tužilaštva zahteva hitnu istragu i brzo saopštavanje rezultata kako bi se ovi napadi koji ugrožavaju rad i slobodu medija i novinara rasvetlili, a krivci priveli pravdi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi