Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i NUNS: Vukotić umesto pretnji da počne dijalog sa Čabarkapom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 12. 2011.

UNS i NUNS: Vukotić umesto pretnji da počne dijalog sa Čabarkapom

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuju uvrede i pretnje koje je generalni direktor kompanije „Novosti“ i glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Manojlo Vukotić uputio predsednici Sindikata novinara Srbije i novinarki „Večernjih novosti“ Dragani Čabarkapi.

Zbog sporenja oko sindikalnog organizovanja u „Večernjim novostima“ Vukotić je prošle srede Čabarkapu vređao i pretio joj, nakon što je na oglasnu tablu postavila pismo Republičkog odbora Samostalnog sindikata Srbije o raspuštanju Jedinstvenog sindikata sa kojim je Vukotić potpisao kolektivni ugovor. Rekao joj je da je „neradnik“, „đubre“ i „da je treba išamarati“, a dva dana posle toga novčano je kaznio „zato što nije uradila svoj posao“.

UNS i NUNS podsećaju Vukotića da zaposleni zbog svojih sindikalnih aktivnosti ne smeju trpeti posledice, a da svaki spor koji ima sa Sindikatom novinara Srbije Vukotić mora rešavati dijalogom.

UNS i NUNS tražili su od Manojla Vukotića izjavu povodom ovog događaja, ali je on preko svoje sekretarice poručio da je „to što se sa Čabarkapom događa sramotno i da ne želi da daje nikakve izjave i komentare povodom toga“.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi