Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS ponovo traži snimke o incidentima na severu Kosova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 12. 2011.

UNS ponovo traži snimke o incidentima na severu Kosova

Posle izjave komandanta Erharda Drevsa da KFOR poseduje snimke nasilnih incidenata u Jarinju i Jagnjenici, u kojim su jesenas povređeni srpski građani i pripadnici međunarodnih snaga, Udruženje novinara Srbije ponovo traži da se ti snimci daju na uvid javnosti.

UNS je u više navrata u septembru i oktobru tražio i od NATO i od srpskih vlasti da javnosti saopšte sve činjenice o upotrebi bojeve municije protiv civila na severu Kosova.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je tada kategorički tvrdio da snimci sa Jarinja ne postoje, da bi ga Drevs sada dezavuisao. Komandant KFOR-a juče je, kako prenosi Tanjug, rekao da su snimci sa Jarinja i Jagnjenice prosleđeni Euleksu „koji blisko sarađuje sa srpskim vlastima“.

UNS smatra da je, zbog vrlo protivrečnih informacija o događajima na severu Kosova, od kojih zavisi i kandidatura Srbije za članstvo u EU, od ogromnog značaja da javnost bude upoznata sa snimcima, koje treba podvrći i nezavisnoj analizi. Zbog toga je neophodno da srpske vlasti, ukoliko to do sada nisu učinile, hitno zatraže snimke koje spominje komandant Drevs i učini ih dostupnim medijima i javnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi