Naslovna  |  Šta radimo  |  Akcije  |  UNS i Klub novinara Kraljeva donirali kompjutere, školske klupe i stolice OŠ „Stefan Nemanja“ iz Studenice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Akcije

Autor: K. K. Izvor: UNS

UNS i Klub novinara Kraljeva donirali kompjutere, školske klupe i stolice OŠ „Stefan Nemanja“ iz Studenice

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Klub novinara Kraljeva donirali su osam kompjutera, osam monitora sa tastaturama, šesnaest stolova i isto toliko stolica OŠ „Stefan Nemanja“ iz Studenice.

Donaciju je školi iz Studenice besplatno prevezla firma “Amiga“ iz Kraljeva.

Za ovu školu UNS se opredelio na inicijativu novinara RTV Kraljevo i člana Nadzornog odbora UNS-a  Aleksandra Daiševića.

„U ovoj školi ima mnogo darovitih đaka, a nedostaju im dobri uslovi za rad“, rekao je Daišević UNS-u.



UNS vodi veliki broj humanitarnih akcija kojima podržava, ne samo kolege novinare, nego i građane kojima je pomoć neophodna.

UNS je prethodne godine, u toku majskih poplava, u saradnji sa tviter grupom „Kabinet“ u akciji „Humanost na delu“ prikupio više od 30 tona hrane, higijenskih sredstava, tehničke opreme, odeće i obuće. Lane je prikupljeno i više od 30.000 evra koliko je bilo potrebno za transplantaciju bubrega koleginici Ivani Janković, kao i pomoć za svratište Krfskoj ulici. UNS je priveo kraju gradnju Novinarske kuće Pera Todorović u Vodicama kod Smederevske Palanke, a svake godine za beskamatne pozajmice i bespovratnu pomoć iz svojih fondova kolegama obezbeđuje više od 100.000 evra.

„Do kraja godine planiramo osnivanje UNS fondacije koja bi vodila humanitarne akcije UNS-a i obezbeđivala podršku za podsticaj medijske raznolikosti“, rekao je generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Foto: UNS, G. Šljivić, 22. april 2015. godine

Donacija UNS-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi