Naslovna  |  Šta radimo  |  Događaji  |  Novinari i predstavnici organizacija Srba u regionu u poseti UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Događaji

Autor: J.P. Izvor: UNS

Novinari i predstavnici organizacija Srba u regionu u poseti UNS-u

Sedmoro novinara srpskih medija i predstavnika organizacija Srba u regionu koji su na studijskoj praksi u beogradskim redakcijama posetili su danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

U poseti i na obuci u beogradskim redakcijama su novinar portala www.in4s.net Goran Ćetković iz Crne Gore, novinarka i spikerka na lokalnoj televiziji u Skadru i saradnica udruženja „Morača Rozafa“ Gordana Hajkoja iz Albanije, saradnica časopisa „Srpsko kolo“ Jovana Jovanović Kulaš iz Hrvatske, student žurnalistike David Pavlović iz Banja Luke (Republika Srpska, BiH), novinarka na lokalnom radiju ,,Univox’’ Tanja Panić iz Slovenije, saradnik Udruženja Sveti Jovan Vladimir i portala indentitet.al Milorad Hajkoja iz Skadra(Albanija) i novinarka „Srpskih nedeljnih novina“ i saradnica Srpskog kulturnog dokumentacionog centra iz Mađarske Diana Kondić Đurić.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović danas ih je proveo kroz prostorije Udruženja i upoznao sa radom i istorijatom UNS-a. 

 

Novinari i predstavnici organizacija iz regiona, narednih devet dana imaće praksu u veb redakcijama u Beogradu. Takođe u UNS-u će im biti organizovana obuka za rad u Vordpresu (WordPress) i Džumli(Joomla).

Kolege će prisustvovati i Sedmoj medijskoj konferenciji dijaspore i Srba u regionu.

Ovogodišnja konferencija je posvećena jačanju onlajn kapaciteta organizacija i udruženja Srba u dijaspori i regionu, njihovoj ulozi u informisanju, prednostima korišćenja onlajn medija i promovisanju srpske zajednice u inostranstvu.

Konferencija će biti održana 27. decembra u Pres centru UNS-a.

Kolege iz regiona na praksu su došle u okviru projekta ,,Studijski boravak novinara i predstavnika organizacija iz regiona u redakcijama u Srbiji’’ koja će trajati do 28. decembra. Projekat je organizovao UNS u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova.

19.decembar 2016.godine

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi