Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Објављено друго издање књиге „Српски национални интереси“ Владимира Првуловића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

17. 03. 2022.

Аутор: Анђела Момчиловић Извор: УНС

Објављено друго издање књиге „Српски национални интереси“ Владимира Првуловића

Владимир Првуловић професор у пензији и члан Удружења новинара Србије (УНС) објавио је допуњено издање књиге „Српски национални интереси“ која носи назив „Национални идентитет као основ српског националног интереса“

Књига се бави етничким интересима, политичком димензијом националних циљева и специфичностима српских националних интереса.

„Одлучио сам да детаљно објасним појам интереса, његову зависност на националном и културном идентитету у компликованој стварности данашњих међународних односа“, истакао је Првуловић у предговору књиге.

Аутор је детаљно објаснио елементе српског, националног и културног идентите кроз историју и нагласио да је детаљно разматрао проблеме у вези са самопроглашењем независности Косова и Метохије која је у супротности са Резолуцијом 1244.

Првуловићева идеја у књизи је да понуди предлоге за будући развој српске политике, без контроле државне власти.

Аутор је у делу дефинисао основу српског националног интереса и додао да су његови неизоставни елементи политичко конституисање, заштита српских земаља и територија на којима Срби живе, опстанак и разввој српског народа, језика и културе.

Он је исказао забринутост за очување српског националног идентитета и због тога се у књизи обраћа у првом лицу и износи сопствене проблеме.

Владимир Првуловић је дипломирао на Факултету политичких наука, а касније на истом завршио мастер и докторске студије.

Почасни је члан Научног друштва економиста Србије и Удружења књижевника.

Владимир Првуловић је члан УНС-а од 1999. године.

Издавач књиге „Српски национални интерес“ је „Прометеј“ из Новог Сада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси