Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Милицa Стојковић - "Била сам сведок - Музичка продукција РТБ 1976-1992."
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

08. 10. 2012.

Милицa Стојковић - "Била сам сведок - Музичка продукција РТБ 1976-1992."

Књига Милице Стојковић "Била сам сведок - Музичка продукција РТБ 1976-1992." представљена је 10. маја у Галерији РТС-а, у Таковској 10.

Kњига је представљена мултимедијалним хепенингом уз звуке класичне музике и пројекцију преко четрдесет слика, које је Милица укомпоновала на препознатљив уметнички начин.

Некада прва виолина оркестра РТБ, Милица је почела да пише још 1976. године, незадовољна што о гостовању симфонијског оркестра РТБ-а у Мароку није ништа забележено у дневној штампи. Тако Милица почиње да пише о музици у листу РТБ-а „Информатор’’. Њене музичке хронике прерастају у праве критике у „Борби“, „Новоситма“, „Политици“...

Књига коју је написала, обимна монографија састављена од чланака које је објавила током две деценије, по речима професора Снежане Николајевић, представља документ од изузетног значаја за историју музичке продукције РТБ-а од 1976. до 1992. године.

Слободан Атанацковић, новинар и композитор, рецензент Миличине књиге, је рекао да се овим сећањем кроз музику Милица изузетно и предано посветила одабиру текстова за књигу и да је као новинар хроничар написала довољно текстова и за два животна века, односно за два потпуно различита издања.

Медијатор овог догађаја био је професор Никола Рацков, који је истакао да је Миличина велика љубав према музици и сликарству изнедрила ово дело и оставила велики траг у бележењу те историје.

година: 2011, I издање
димензије: 205x270
број страна: 270, илустровано
повез: броширан
писмо: ћирилица
ИСБН: 978-86-6195-006-3

цена: 780 динара, књижара Александар Белић-Коларчева задужбина

Коментари (1)

Остави коментар
нед

24.11.

2013.

Milica Stojković [нерегистровани] у 16:19

dopuna

Molim redakciju da ovu dopunu uvrsti u objavljeni tekst:
Књига се може купити у продавници РТС-а на Зеленом венцу (Југ Богданова 2) или наручити на телефон (011) 655 28 56 или мејл prodaja@rts.rs.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси