Насловна  |  Бележница  |  Новинарско ћоше  |  УНС са колегом Радетом Угрнићем на 90-ти рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Новинарско ћоше

30. 09. 2021.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

УНС са колегом Радетом Угрнићем на 90-ти рођендан

Најстаријем новинару у Ресави и члану Удружења новинара Србије Радомиру Угрнићу 90-ти рођендан честитале су јуче колеге из УНС-овог Клуба новинара "Ресава", који окупља новинаре из Свилајнца и околине

„Пожелели смо му да дочека стоту“, рекао је Раде Ђорђевић, који је са још двојицом чланова УНС-овог Клуба новинара „Ресава“ посетио Угрнића. Подсетили су се догодовштина из вишедеценијске новинарске каријере и осврнули се на богату архиву Угрнића у којој су текстови, фотографије и видео записи.

Угрнић је добио 2018. године Награду за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе.

Један од најстаријих чланова УНС-а рођен је 1931. године. Са 17. година постао је дописник листа „Спорт“ за који је радио све до гашења тог листа.

Био је и дописник Радио Београда, коме је редовно слао прилоге за јутарњи програм о најактуелнијим збивањима у Ресави. Последње укључење колеге Угрнића било је у априлу ове године.

Слао је репортаже за некадашње листове „Борбу“, „Политику експрес“, затим „Вечерње новости“, „Пољопривредник“, „Пчелар“ и друге.  У телевизијским новинарству радио је као дописник РТВ Београд из Свилајнца, филмском камером.

До пре три године био је дописник регионалног листа „Нови пут“, као и радија „Миг“ из Бобова код Свилајнца.

Раде Угрнић и даље сарађује са порталом „Ресавски поштоноша“ који је наставио традицију најстаријег провинцијског листа у Србији основаног 1871.године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси