Насловна  |  Актуелно  |  Досије "Утисак недеље" (2014)  |  Оља Бећковић у недељу испред Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Досије "Утисак недеље" (2014)

09. 10. 2014.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Продукцијска група Мрежа најавила протест због Утиска недеље

Оља Бећковић у недељу испред Б92

Продукцијска група Мрежа најавила је протест због прекида емитовања емисије Утисак недеље за недељу, 12. октобар, у 21 час испред зграде телевизије Б92, под називом "Коме треба Утисак", на којем ће се појавити и ауторка емисије Оља Бећковић, сазнаје Данас.

У позиву скупа, у којем се не помиње да ће доћи и Бећковићева, наводи се "гости ове недеље будите ви", а теме разговора ће бити који су разлози да се са телевизије пређе на канал, да ли приватизација и пословни интереси дозвољавају ултиматуме, има ли цензуре, да ли је за отпор довољна појединачна храброст или се морамо укључити сви, да ли судбина Утиска зависи и од вас.

Скуп испред Б92 подржала су јуче и новинарска удружења УНС и НУНС која су позвала своје чланове да се окупе у недељу. Поводом укидања емисија Утисак недеље, Сарапин проблем и У центру, али и због све лошије атмосфере у којима медији раде,

Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је јуче да ће затражити од Скупштине Србије да се организује јавно слушање о сужавању медијских слобода у Србији. НУНС је навео да је за непуна два дана Проглас о медијским слободама у Србији потписало више од 1.000 новинара и грађана који су тиме изразили забринутост због стања у медијима и замирања плурализма мишљења и идеја, критике власти и борбе за јавни интерес.

Проглас је током протеста, у понедељак увече, испред зграде РТВ Студио Б, потписало 209 новинара и грађана, а до јуче у подне још 864 појединца су електронским путем пружили подршку, наводи се у саопштењу и додаје да ће потписивање трајати до понедељка, 13. октобра. НУНС ће затим Проглас и потписе проследити Скупштини Србије, Одбору за културу и информисање, са захтевом да се организује јавно слушање о све уочљивијем тренду сужавања медијских слобода у Србији.

Петицију "Вратите нам Утисак", коју је претходно покренуо УНС, досад је потписало више од 500 људи, а планирано је да она буде предата пословодству телевизије Б92.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси