Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Шокантно признање Мирослава Богићевића: Платио сам Александру Родићу рекет од милион евра!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

08. 11. 2015.

Извор: informer.rs

Шокантно признање Мирослава Богићевића: Платио сам Александру Родићу рекет од милион евра!

Бизнисмен Миодраг Богићевић признао је уживо у емисији телевизије Пинк "Рушење Вучића" да је Александру Родићу дао милион евра у кешу како би му била препуштена куповина Политике! У разговору са главним и одговорним уредником Информера Драганом Ј. Вучићевићем, Богићевић је рекао да је 2012. године дао Александру Родићу власнику "Курира" и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу, суму од милион евра, како би му препустили куповину новинске куће Политика од немачког ВАЦ-а!

Бизнисмен из Шапца је у разговору са Вучићевићем рекао да то није била провизија, нити мито, већ класичан релет, те да је био уцењен.

У супротном, рекао је Богићевић, запрећено му је да ће против њега бити поведена медијска кампања у "Куриру".

За то су, према његовим речима, знали бивши председник Србије Борис Тадић, његов тадашњи шеф кабинета Миодраг Ракић и функционер ДС Душан Петровић.

Богићевић наводи да је тај новац 2012. дао у кешу, у више наврата.

Међутим,  када су му тражили још 5 милиона евра за наводни дуг који Политика има према ВАЦ-у, он је одлучио да случај пријави полицији! Власник Фармакома је рекао да има фиктивне уговоре на пет милиона евра, о чему је недавно сведочио и на полиграфу. Он је, такође, рекао да је спреман да о свему што је рекао сведочи на суду.

ПОЛИЦИЈА: Полиграф показао да је Богићевић говорио истину!

Полиграфско испитивање валсника Фармакома Мирослава Богићевића показало је да су тачни наводи да су га рекетирали власник Курира Александар Родић и његов сарадник Душан Бјелопетровић, изјавила је данас начелница Управе криминалистицке полиције Наташа Сенић.

- Мирослав Богићевић самоиницијативно је приступио у просторије полиције и том приликом дао изјаву да га је у више наврата Аклександар Родић рекетирао и покушао од њега да изнуди новац - рекла је она у изјаву за ТВ Пинк.

Она је рекла да је Богићевић у више наврата предао Родићу око милион евра у кешу.

- Након давања такве изјаве уз сагласност Мирослава Биоћевића извршено је полиграфско испитивање како би се потврдило да ли су наводи такве изјаве истинити и тестирање је показало да јесу, односно да је том приком говорио истину - поручила је она.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

09.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:08

mislim da je bilo dosta

Ostavte nas na miru, svoj prljav ves perite bez uvlacenja svih nas.

Одговори
нед

08.11.

2015.

Petar [нерегистровани] у 13:26

Svi su prljavi samo Željko i Vučićević čisti

Opet dimne bombe, šta li stoji iza toga. Tj. Šta nas čeka iza krivine?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси