Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Састав и задаци нове Радне групe за безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 12. 2020.

Извор: УНС

Састав и задаци нове Радне групe за безбедност новинара

Влада Србије именовала је чланове нове Радне групе за безбедност и заштиту новинара чији је задатак да „подигне ефикасност реаговања у случајевима напада на новинаре, као и праћење радњи предузетих у циљу заштите њихове безбедности“, објавио је Службени гласник.

Радну групу за безбедност новинара, која има 19 чланова, предводиће Дејан Стојановић, представник Министарства културе и информисања које ће пружати „стручну и административно-техничку потпору“ тој групи.

Чланови Радне групе су, осим представника кабинета председника Владе и министарстава, заменик републичког јавног тужиоца Бранко Стаменковић, Заштитник грађана Зоран Пашалић, председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић, представница Фондације Конрад Аденауер у Србији Александра Поповић, као и представници новинарских и медијских удружења.

За чланове Радне групе из кабинета председника Владе именовани су Младен Башић и Ана Милетић, из Министарства спољних послова Дејан Ераковић, из Министарства унутрашњих послова Слободан Малешић, из Министарства за европске интеграције Мирослав Гачевић, док је представник Министарства правде Јован Ћосић.

У групи представници новинарских и медијских удружења су Слободан Радичевић (УНС), Марија Бабић (НУНС), Вељко Милић (НДНВ), Веран Матић (АНЕМ), Љиљана Стојановић (Локал прес), Стеван Ристић (Асоцијација медија), Ивана Стевановић (Асоцијација онлајн медија), Драгана Чабаркапа (СИНОС) и Ференц Берчек (РАБ).

Радна група за безбедност и заштиту новинара, како је објављено у Службеном гласнику, дужна је да најмање једном месечно достави извештај о раду председнику Владе, потпредседнику Владе и министру културе и информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси