Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Фирма „Тачно“ регистровала шест Танјугових сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 03. 2021.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Фирма „Тачно“ регистровала шест Танјугових сервиса

Јавно предузеће „Новинска агенција Танјуг“ и сервиси те агенције данас су избрисани из Агенције за привредне регистре (АПР), стоји на сајту регистра. Истовремено је данас београдска фирма „Тачно“, која је крајем прошле године стекла право да користи имовинска права те агенције, регистровала шест Танјугових сервиса.

На сајту Агенције за привредне регистре данас је објављено да је Јавно предузеће „Новинска агенција Танјуг“ обрисано из регистра, а пријаву је поднела Бранка Ђукић која је била дугогодишња директорка новинске агенција, јавио је први портал 021.rs.

Осим што је обрисано Јавно предузеће „Новинска агенција Танјуг“, на сајту АПР-а данас је објављено да се бришу и сервиси те агенције из Регистра медија, али истовремено је данас у истом регистру објављено да је фирма „Тачно“ из Београда регистровала нових шест сервиса.

Танјуг сервис вести, Танјуг сервис вести на енглеском, Танјуг фото сервис, Танјуг видео сервис, Танјуг лајвстрим (livestream) и Биз сервис (Танјуг) од данас се налазе у Регистру медија, а њихов издавач је фирма „Тачно“ из Београда. Исти уредници који су били уписани у угашене сервисе Танјуга, уредници су и тек регистрованих сервиса.

Фирма „Тачно“ из Београда крајем прошле године је, подсетимо, стекла право да за 628.000 евра у наредних десет година користи имовинска права новинске агенције Танјуг. Ова фирма је у власништву Радио-телевизије Панчево Радоице Милосављевића и фирме „Minacord media“ чији су заступници Жељко Јоксимовић и Мања Грчић. Случајно или не, фирма која је купила имовинска права Танјуга има назив као и главни слоган те новинске агенције – Танјуг. Тачно.

Премијерка Ана Брнабић недавно је изјавила да је у току поступак о закључењу уговора о покретним стварима које је Танјуг користио, што је завршна фаза процеса и предуслов за брисање Танјуга из Регистра медија.

Акционим планом за примену Медијске стратегије, иначе, који је ступио на снагу децембра прошле године, предвиђено је да први квартал 2021. године буде рок за окончање приватизације новинске агенције Танјуг, као и подношење пријаве за брисање агенције из регистра привредних друштава, односно медија. Новинска агенција Танјуг званично је угашена октобра 2015. године, али је и после тога наставила са радом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси