Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почела вакцинација новинара из РС и Федерације БиХ у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 04. 2021.

Извор: УНС

Почела вакцинација новинара из РС и Федерације БиХ у Београду

У организацији Удружења новинара Србије (УНС) и Удружења новинара Републике Српске (УНРС) на Београдском сајму данас је почела вакцинација новинара и медијских радника из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине (БиХ) против вируса корона. Акцију бесплатне вакцинације за 100 колега из региона подржала је Влада Србије.

Председник УНС-а Владимир Радомировић рекао је да је Удружење у сарадњи са Владом Србије омогућило да се медијски радници из региона вакцинишу, најпре колегама из Северне Македоније, а данас новинарима из Републике Српске и Федерације БиХ.

„Неколико десетина новинара је данас вакцинисано, а свакако се надам ћемо ову акцију наставити и касније. Позивам колеге из Републике Српске и Федерације БиХ да се пријаве када будемо објавили нови позив за вакцинацију јер смо ми, новинари угрожени, стално на терену и у контакту са људима“, навео је Радомировић.

Новинар Радио-телевизије Републике Српске и председник Скупштине УНРС Бранимир Ђуричић данас је изјавио да нажалост, ни у РС, нити у Федерацији БиХ новинари не могу да се вакцинишу, иако им је речено да ће бити у приоритетној групи, те да је у сарадњи УНРС-а и председника УНС-а Радомировића вакцинација брзо омогућена.

„Нама је било битно, не само са здравственог и професионалног становишта него и мотивационог, да се у кратком року организујемо и да нам неко омогући да добијемо спасоносне вакцине, а то су нам колеге из УНС-а и институције Србије омогућили“, казао је Ђуричић.

После вакцинације Јасна Капетановић, директорка локалне РТВ7 из Тузле, каже да се осећа добро, а да је организација на Београдском сајму „брза и изврсна“. „Као новинари стално смо изложени контактима, а нажалост у БиХ вакцинација иде споро, односно никако не иде. Захваљујући помоћи колега из УНС-а дошли смо данас, а то значи да ћемо престати да се бојимо за наше здравље, јер је много нас пре свега мишљења да је боље вакцина, него респиратор“, навела је Капетановић.

На захтев Македонске асоцијације новинара, УНС је уз подршку кабинета председника Србије организовао и да се у Врању вакцинише 105 новинара из Северне Македоније, што је била ударна вест у македонским медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси