Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Како препознати Управу Удружења новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 05. 2021.

Извор: УНС

Како препознати Управу Удружења новинара

Неколико медија у Србији објавило је поводом Светског дана слободе медија текстове под насловима „Управа УНС-а - Власници медија покушавају да утичу на изборну вољу у УНС-у“ (Данас), „Управа - Власници медија учлањују читаве редакције да утичи на изборе у УНС-у“ (Н1) иако је то саопштење потписало само десет од укупно 40 чланова Управе УНС-а.

Удружење новинара Србије је, као и сваке године, издало проглас поводом Светског дана слободе медија, који су исти медији и пренели, али су уредници можда направили пропуст помисливши да десет чланова Управе чини већину Управе УНС-а јер је њихово саопштење стигло са адресе članoviupraveuns@gmail.com, што је неупућене могло да наведе на помисао да је то званично обавештење Управе УНС-а.   

Неколико дана раније, саопштење сличне садржине које је потписало 11 од 40 чланова Управе УНС-а исти медији су објавили као став дела, а не читаве Управе највећег новинарског удружења на Балкану.

Десет чланова Управе упозорило је поводом Светског дана слободе медија да власници медија „учлањују читаве редакције у УНС како би утицали на предстојеће изборе у УНС-у“ и позвали новинаре да не буду употребљени за то. Саопштење су потписали Будимир Ничић, Слободан Ћирић, Оливера Милошевић, Јелена Петковић, Јованка Станојевић, Зорица Ђоковић, Едиб  Хонић, Живојин Ракочевић, Драгољуб Јанојлић и Новка Илић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси