Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шест општина расписало конкурсе за пројектно суфинансирање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 01. 2023.

Аутор: А.М Извор: УНС

Шест општина расписало конкурсе за пројектно суфинансирање медија

Општине Чајетина, Свилајнац, Петровац на Млави, Сечањ, Прокупље и град Јагодина расписали су конкурсе за суфинансирање медијских пројеката. Највише новца за суфинансирање медијских садржаја издвојила је Чајетина, 20 милиона динара, док је најмање одобрила општина Сечањ, милион и петсто хиљада динара.

Петровац на Млави за суфинансирање медијских пројеката издвојио је девет милиона динара. Прокупље и Свилајнац ће суфинансирати медијске пројекте са по шест милиона динара, док ће Јагодина доделити  пет милиона и шесто хиљада динара.

У Конкурсу за суфинансирање медијских садржаја општине Чајетина, који је објављен на сајту ове општине и у недељнику „Вести“ , пише да је најмањи износ средстава по пројекту 50 хиљада динара, а највећи четири милиона динара. Рок за подношење пријава је до 31. јануара 2023. године.

Најмањи износ средстава по пројекту за општину Свилајнац је 30 хиљада динара, а највећи износ је пет милиона динара. Рок за подношење пројекта је до 3. фебруара 2023. године.

За општине Петровац на Млави и Сечањ најмањи износ по пројекту је 50 хиљада динара.

Петровац на Млави би требало да расподели највише два милиона и петсто хиљада динара по пројекту, док за општину Сечањ у Конкурсу пише да ће ова општина за појединачне пројекте  доделити највише 500 хиљада динара по пројекту.

Град Јагодина одобрава најмањи износ средстава по пројекту  у износу од 50 хиљада динара, а највећи износ је 2 милиона динара.

Општина Прокпупље је издвојила највише четири милиона и осамсто хиљада динара, а најмање 100 хиљада динара, пише у Конкурсу ове општине.

На овим  конкурсима могу да учествују медији који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР) и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја, а треба да  приложе доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија у АПР-у.

Право учешћа на конкурсима немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода као и лица која су у претходном периоду добила средства за пројектно суфинансирања, а нису у предвиђеном року и прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај.

Правна лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила, немају право да учествују на Конкурсу.

Додатне информације за пријаву на конкусе које су расписале ове општине и град Јагодина , као и начин пријаве, налазе се на званичним сајтовима општина и на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком „Медијски конкурси“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси