Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС позива на конференцију „Три деценије после: шта знамо, а шта откривамо о некажњеним убиствима новинара 1991. до 1995. године“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 03. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС позива на конференцију „Три деценије после: шта знамо, а шта откривамо о некажњеним убиствима новинара 1991. до 1995. године“

Удружење новинара Србије (УНС) позива на конференцију за новинаре „Три деценије после: шта знамо, а шта откривамо о некажњеним убиствима новинара 1991. до 1995. године“, која ће бити одржана у Прес центру УНС-а 31. марта, са почетком у 11 часова.

У новом истраживању УНС-а о убијеним и несталим новинарима писали смо о судбинама Јусуфа Чехајића, дописника „Вечерњих новости“ из Вуковара, Сима Кљајића, новинара „Личких новина“ из Госпића, Саше Колевског и Горана Пејчиновића, новинарске екипе Радио телевизије Републике Српске, Виктора Владимировича Ногина и и Генадија Демјановича Куриноја, новинарске екипе „Сверуске државне телевизије“.

Колико знамо о овим случајевима, шта говоре евиденције новинарских удружења са простора бивше Југославије и да ли и даље водимо битку за кажњавање одговорних говориће новинари који су учествовали у истраживању: Јелена С. Спасић, Бранимир Ђуричић, Филип Мириловић и Драгана Бјелица, као и уважени саговорници из Србије и региона:

- Маја Север, председница Европске федерације новинара (укључење преко Зум платформе)

- Живојин Ракочевић, председник Удружења новинара Србије

- Веран Матић, председник Комисије за истраживање убистава новинара

- представник Хрватског новинарског друштва

- представник Удружења БХ новинари

-  представник Друштва новинара Босне и Херцеговине

Директан пренос догађаја можете пратити преко Јутјуб канала Прес центра УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси