Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Скупштина изабрала новинара Живојина Ракочевића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 06. 2018.

Извор: УНС

Скупштина изабрала новинара Живојина Ракочевића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције

Скупштина Србије усвојила је предлог Удружења новинара Србије (УНС) и Независног удружења новинара Србије (НУНС) да члан Одбора Агенције за борбу против корупције буде новинар Живојин Ракочевић. Од 146 присутних посланика Народне Скупштине, 144 подржало је предлог УНС-а и НУНС-а, док двоје није гласало. Тиме је место члана који представља новинарска удружења у Одбору Агенције за борбу против корупције попуњено после више од пет година.

Подсетимо, УНС и НУНС јула прошле године трећи пут су предложили Живојина Ракочевића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Ракочевић, члан Управе УНС-а и новинар из Грачанице, недељу дана пре тога није добио потребну скупштинску већину за избор у Одбор, јер су се посланици владајућих партија уздржали од гласања за њега.

Десет месеци раније, септембра 2016. године, Ракочевић је имао убедљиву подршку у скупштинском Одбору, а за њега је тада гласало 13 од 16 присутних чланова овог Одбора.

Први пут новинарска удружења предложила су Ракочевића августа 2015. године, а свој предлог поновила су и августа 2016. године, јер су у међувремену одржани парламентарни избори у Србији.

Закон о Агенцији за борбу против корупције предвиђа да један од девет чланова Одбора буде изабран на заједнички предлог новинарских удружења. Одбор управља Агенцијом и међу овлашћењима овог органа је и избор директора Агенције.

Живојин Ракочевић је дугогодишњи члан Управе УНС-а, извештач и коментатор „Политике“ са Косова и Метохије. Живи у Грачаници, где већ неколико година успешно води тамошњи Дом културе, који је по бројности и квалитету културних догађаја, од његовог доласка, упоредив са најамбициознијим и најпосећенијим културним установама Београда.

 

 

Коментари (3)

Остави коментар
нед

17.06.

2018.

Novinar [нерегистровани] у 12:17

CENZURA

Cenzurisete komentare, a govorite o slobodi govora ... Sami sebe hvalite, kriticke komentare ne objavljujete ... Smesni ste ...

Одговори
суб

16.06.

2018.

Novinar [нерегистровани] у 22:46

Rezimska udruzenja

Potpuno logicno je da rezim bira predlog rezimskih udruzenja, UNS i NUNS-a. To su miljenjici svih rezima od crvenih do zutih, koriste sve drzavne resurse, daju sami sebi projekte i drzavni novac, biraju komisije, menjaju komisije, biraju radne grupe i menjaju radne grupe, donose zakone po svojoj meri, gase nepodobne medije, proteruju nepodobne iz novinarstva, lobiraju za podobne da se krsi ogranicenje u dodeli drzavne pomoci, daju drzavne sekretare, pomocnike ministra, koriste Dom svih novinara, izdaju Dom svih novinara, ucenjuju, tuzakaju strancima ... Jednom recju rade sta hoce uz podrsku rezima ...

Одговори
суб

16.06.

2018.

jevta [нерегистровани] у 12:50

бољи избор не постоји

Да,баш тако,бољег човека на овако одабраном месту нису могли предложити и на крају кроз Скупштинску одлуку то верификовати.Један од ретких људи који је чврсто остао на ногама у овим превирујућим временима.Много тога се ломило,најчешће негативно по Србе са КиМ-а а о Живојимн је остајао исти.Он је увек имао сличан,неколебајући став,заштитник Срба,заштитник изношења истине са простора КиМ-а.Свака част на избору,а ти Живојине докажи да нису погрешили тако што ћеш дати допринос у борби против корупције иначе једное од највећих а најтежих бољки у држави Србији,па и на КиМ-у.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси