Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Јужној Митровици изрешетан ауто новинара косовског портала Репортери
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2020.

Извор: КоССев

У Јужној Митровици изрешетан ауто новинара косовског портала Репортери

Новинар косовског портала Репортери Шкумбин Кајтази (Shkumbin Kajtazi) саопштио је да је нападнут и да је ноћас пуцано на његов ауто са 5 до 6 метака.

Догађај се десио око поноћи, док је ауто био паркиран у центру (јужне) Митровице.

„Био сам близу и чуо пуцње, али сам био наиван човек који верује да је Косово нормална земља, нисам дозволио да ми ум каже да би то могао да буде напад. Нисам био у праву“, написао је Кајтази на својој Фејсбук страници.

Наводи да је ауто озбиљно оштећен, са рупама од метака на возачевом седишту, крову и задњој страни аутомобила, а објавио је и фотографије.

Полицији је пријавио да је случај повезан са оним чиме се бави на послу а да лични проблем није имао ни са ким још од средње школе.

„Случај је у полицији и инспектори за тешка кривична дела ће се ускоро позабавити овим. Расветљавање треба брзо да уследи, или остаје ризик као и за претходно да се вуче по дну“, истакао је Кајтази.

Он каже да се не осећа уплашено, већ су то они људи који га, како тврди, прате. „Само сам очајан државом и њеним људима“, навео је овај новинар.

Догађај је осудила и посланица ПДК Ваљдете (Valdete) Идризи, позивајући на хитно расветљење напада и то да слобода говора мора да се осигура

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси