Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Служба РЕМ-а сматра да Пинк није одговоран због вређања Жаклине Таталовић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2020.

Аутор: Јована Томић Извор: ЦИНС

Служба РЕМ-а сматра да Пинк није одговоран због вређања Жаклине Таталовић

Служба за надзор и анализу Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) утврдила је да нема одговорности ТВ Пинк за увреде које је у емисији Хит Твит изнео певач Александар Вуксановић на рачун новинарке Н1 Жаклине Таталовић, сазнаје ЦИНС. О извештају ове службе расправљаће Савет РЕМ-а на сутрашњој ванредној телефонској седници.

Пинк није одговоран за увреде изнете у емисији Хит Твит у недељу, 8. новембра, сматра Служба за надзор и анализу Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ). Ово је за Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) потврдила чланица Савета овог тела Јудита Поповић, а ЦИНС је информацију верификовао кроз више извора. Поповић каже да служба у свом извештају није утврдила повреду ниједног медијског закона и да је зато донела такву одлуку.

Она сматра да су у овом случају дефинитивно повређене одредбе Закона о јавном информисању и медијима и Закона о електронским медијима:

„Ја не знам одакле та врста аргументације да тако неко може да се понаша и да не одговора за то“, оцењује Поповић.

Она и Слободан Цвејић, такође члан Савета РЕМ-а, тренутно састављају поднесак у коме ће изнети сасвим другачију аргументацију од стручне службе.

О овом извештају Савет РЕМ-а тек треба да расправља и то на ванредној седници сутра, 20. новембра, која неће бити отворена за медије већ ће бити телефонска. Према речима Поповић, Цвејић и она су тражили да то буде редовна седница која ће бити јавна, међутим повратну информацију нису добили:

„Овако ванредно, када ће се то свести чисто на неке мејлове, то мислим да је неозбиљно. Мислим да на тај начин они хоће да збрзају ствари што је недопустиво“.

Подсетимо, у емисији Хит Твит на Пинку, у прошлу недељу, певач Александар Вуксановић познатији као Аца Лукас у више наврата је вређао и клеветао новинарку Н1 Жаклину Таталовић, а водитељка емисије Верица Брадић је због тога на кратко и прекинула емисију.

Удружења новинара као и Заштитник грађана осудили су тада овај напад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси