Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За медије у Крагујевцу издвојити 10 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2020.

Аутор: М. Р. Извор: Данас

За медије у Крагујевцу издвојити 10 милиона

Неформална група Медијско склониште Крагујевац коју чине Удружење Рес Публика, Јавност доо – Крагујевачке новине, портал Глас Шумадије, Радио Златоусти и агенција „Из главе“, предложила је, у оквиру јавне расправе о градског буџету за 2021, да за“остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања“, из градске касе, уместо предвиђена три, буде издвојено десет милиона динара.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић у недавном интервјуу порталу Глас Шумадије најавио је да ће наредне године за суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја да буде издвојено, не већ најављена три, но свих десет милиона динара, колико је данас предложило Медијско склониште.

„Сматрамо да при одређивању износа за суфинансирање медијских садржаја треба узети у обзир и величину и значај нашег града, као и број потенцијалних корисника ових средстава. Само у Крагујевцу у Регистру медија који води Агенција за привредне регистре уписано је више од 30 субјеката, а право да учествују на конкурсу имају и медији из целе Србије чији садржаји су доступни грађанима и грађанкама Крагујевца“. Као одредница би могла да послуже издвајања која су овој години имали поједини градови и општине – град Београд је у 2020. за медијски конкурс определио 85 милиона динара, Ниш је издвојио 89 милиона, Нови Пазар 64,1 милион, а Панчево 40 милиона, док је неразвијена општина Рековац медијима доделила укупно 2,8 милиона динара, наводи се у саопштењу Медијског склоништа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси