Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поново напади на уредницу Колубарских, каже да су из „нове кухиње“, из Београда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2021.

Аутор: Милена Кузмановић Извор: Н1

Поново напади на уредницу Колубарских, каже да су из „нове кухиње“, из Београда

"Бесна кожа "Колубарске Жутобарке" – Дарије Б ( Ранковић)?! Ех, кад би могла бити мало финија" наслов је текста објављеног на порталу Ембарго.рс у којем се вређа Ваљевка Дарија Ранковић, уредница портала Kolubarske.rs. Удружење новинара Србије у саопштењу за јавност осудило је увреде и неосноване оптужбе и клевете које су на порталу Embargo.rs упућене ваљевској новинарки.

Текст, који би смо пре могли сврстати у књижевну него новинарску форму, почиње чувеном изјавом легендарног Душка Радовића „Данас су опет критиковали новинаре? И то нам је хвала за све што смо прећутали“… Да би, након овог обећавајућег почетка, био настављен увредама на рачун колегинице Дарије Ранковић.

„Преведено на данашњи медијски језик, алудирајући на неке сапете и опскурне тобоже посленике јавне речи, попут подмаљенске Ваљевке „Колубарке – Жутобарке“, извесне Дарије (Б)Ранковић гласио би: Данас сам опет нешто додала (измислила), па не могу ми рећи, да сам ишта прећутала“.

Дарија Ранковић каже за Н1 да ово није први пут да вербалне увреде стижу на њену адресу. Било их је и раније. Она каже и да се таман понадала да ће са доласком нове власти у Ваљево и са новим градоначелником доћи и боља клима за новинаре.

„Ево поново су кренули са тим, ја их зовем пљувачким текстовима, не знам због чега, као што нисам знала зашто су ме и претходне три године нападали и пљували. Али према мојим информацијама, а имам добре информације, то није иста кухиња као што је протекле две, три године била. То је сада нека нова кухиња, диригована из Београда“, наводи Ранковићева.

Поводом писања портала Embargo.rs, саопштењем за јавност огласило се и Удружење новинара Србије: „Ранковићева се у тексту који је 8. јануара објављен на порталу Ембарго, потписан иницијалима „Е.Е.В“, оптужује да ради против „својих грађана и градске власти“, уз неприхватљиве квалификације које се односе на њену личност“.

УНС подсећа да је колегиница Ранковић последњих година била изложена увредама и нападима са регистрованих и нерегистрованих медија, а почетком прошле године обијена је и редакција Колубарских.

Слободан Ћирић, новинар ваљевског недељника „Напред“ и члан Управног одбора УНС-а изјавио је за Н1 да је симптоматично и за жаљење то да новинаре сада нападају колеге, новинари. Ћирић је заговорник тезе да је главни проблем српског новинарства – српско правосуђе.

„Када би српско правосудје функционисало онако како би требало да функционише и благовремено решавало предмете у којима су актери медији, ја мислим да би ствари врло брзо дошле на своје. Јер, онда би они који клевећу, вређају, дају лажне информације врло брзо дошли под удар закона, плаћали оштете И дошли у ситуацију да више економски не могу да опстану“, наводи Ћирић.

И Дарија Ранковић сматра да тужбе немају сврху – парнице дуго трају, већи су трошкови од прописане казне, а и казну не можете да наплатите и све је доведено до апсурда.

ВИДЕО

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси