Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мађарска најавила санкционисање друштвених мрежа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2021.

Извор: Nova.rs

Мађарска најавила санкционисање друштвених мрежа

Мађарска министарка правде Јудит Варга, поменула је данас могућност санкционисања компанија које имају у власништву друштвене мреже због, како је рекла, систематских злоупотреба слободе говора.

Министарка је рекла да ће се састати са мађарском агенцијом за надгледање конкуренције ове недеље како би разговарали о могућим казнама за оно што је описала као нелојалну комерцијалну праксу.

Она је рекла да ће заказати и састанак државног одбора за дигиталну слободу.

У растућем таласу критика, неки владини званичници жале се на оно што су описали као напоре компанија које имају у власништву друштвене мреже, укључујући и Фејсбук, да ограничавају конзервативне погледе на својим платформама.

Да би смањила њихово ширење, Фејсбук ограничава видљивост хришћанских, конзервативних и десничарских ставова, истакла је Варга и додала да је и лично то доживела, не објашњавајући то детаљно.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси