Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лекар из "Децедре" напао сниматеља РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 02. 2009.

Извор: Прес

Лекар из "Децедре" напао сниматеља РТС-а


БЕОГРАД - Доктор Славко Томић, првооптужени на суђењу лекарима клинике „Децедра“, оптуженима за несавесно лечење Јелице Радовић (19), која је преминула после рутинске операције чукљева, напао је јуче камермана РТС-а Томислава Магочија.

Томић је, пред почетак суђења, које је убрзо након тога одложено, сниматеља у више наврата опсовао и претио му батинама! Инцидент се догодио пред улазак у судницу Трећег општинског суда. Док су новинари чекали да почне суђење, одједном је испред суднице 26 почело комешање, у ком је др Томић, црвен у лицу, почео да виче и прети сниматељу Јавног сервиса, уневши му се у лице.

- Ја сам доктор Славко Томић, ј...ћу ти мајку ако ме будеш снимао, јеси разумео, ј...ћу ти мајку, само пробај, ј...ћу ти мајку... - викао је Томић, који је одмах потом ушао у судницу. Међутим, уместо очекиваног отварања процеса, судија Драган Милошевић померио је почетак суђења за 12. март због одлуке да процес споји са суђењем Миодрагу Стојановићу, другооптуженом лекару, који је доскора био у бекству и против кога је поступак био раздвојен.

- Стојановић је 4. фебруара допутовао са Малте, где је радио као лекар, јер у Србији није могао да нађе посао. Он се сутрадан јавио Одељењу за потраге МУП-а Србије, па је доведен у суд. Њему је 5. фебруара уручена оптужница, на коју има право да изјави приговор, и пошто она ступи на правну снагу, поступак ће бити спојен и суђење ће моћи да почне - објаснио је судија, и додао да суд сматра да Стојановић може да се брани са слободе и да није неопходно да му се одузме пасош.

Иначе, оптужени Томић јуче је изјавио да ће се бранити сам и да је отказао пуномоћје браниоцу због разлика у концепцији одбране. Осим њега и Стојановића, за несавесно лечење, за које је запрећена казна затвора до осам година затвора, оптужени су и анестезиолог Оливера Јеремић и власница „Децедре“ Светлана Сремчевић.

Јелица Радовић оперисана је 5. септембра 2006. године. Дан после операције родитељи су приметили да је Јелици лоше и инсистирали су да лекари провере о чему се ради. Тек 8. септембра Јелица је пребачена у Ургентни центар, где је утврђено да је у критичном стању јер је добила сепсу. Умрла је следећег дана.

М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси