Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Премијерка Србије: Циљ нам је да се новинари осећају безбедно док раде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 02. 2021.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Премијерка Србије: Циљ нам је да се новинари осећају безбедно док раде

Премијерка Србије Ана Брнабић подсетила је данас да су, када је реч о медијској стратегији, формиране две радне групе - једна за праћење имплементације Стратегије и једна за заштиту и безбедност новинара - истичући да је циљ да за новинаре Србија буде безбедно окружење за рад.

Брнабић је током онлајн дијалога са члановима Националног конвента о ЕУ, на којем су теме поглавља 23 и 24, навела да се са том радном групом састаје једном месечно и најавила да ће следећи састанак бити 26. фебруара.

Истакла је да су за сада издвојене три важне теме у овом тренутку.

То су отварање СОС линије за све представнике медија на које ће моћи да пријаве увреде и претње, затим портал на којем ће бити информације о тој проблематици и трећа да се са Заштитником грађана направи једна јединствена листа претњи и увреда медијима.

Јединствена листа претњи и увреда значиће да не би, као што је, како каже, случај тренутно, имали неколико тих листи које се разликују по броју претњи.

"На званичној листи имали бисмо један број, сви бисмо знали о чему причамо и могли бисмо заједно да гледамо како да решавамо случај по случај. То је једини начин да унапредимо ову област", казала је премијерка.

Посебни фокус данашњег дијалога су питања медијске стратегије, уставне промене и борба против корупције, а Брнабић је истакла да је владавина права један од три основна приоритета новог мандата Владе и њеног личног фокуса.

Према њеним речима, нова Влада посвећује пажњу владавини права колико је то чинила приликом првог мандата када је реч о дигитализацији и образовању.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

22.02.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 13:56

Uhhh!

Još kada ibi novinari i medijski radnici bili siti dok rade... Uhhh!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси