Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пре 22 године на Дан слободе медија Нато авијација разорила зграду ТВНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2021.

Извор: РТВ

Пре 22 године на Дан слободе медија Нато авијација разорила зграду ТВНС

На Светски дан слободе медија, НАТО авијација разорила је зграду Телевизије Нови Сад. Зграда ТВНС је својевремено била један од најмодернијих телевизијских центара у бившој СФРЈ. Те ноћи уништене су оба комплекса зграда - онај подигнут у периоду 1973-1975, као и онај који је био скоро тек усељен.

Коначно је до темеља срушена трећег маја, на Светски дан слободе медија.

У ваздушним нападима на телевизију није било жртава, али је уништен скоро цео објекат и техничка опрема, потребна за рад.

Наредних двадесет година телевизија се налази у изнајмљеном простору, а рад се одвијао у неадекватним условима.

Ипак, 21 годину касније, на истом месту подигнута је нова, савремена зграда, са више од 17 хиљада квадратних метара која омогућава квалитетнији програм за грађане и даје могућност радницима куће да поново достојанствено раде свој посао.

Радови на изградњи нове зграде РТВ-а на Мишелуку, почели су 2017. рушењем и уклањањем остатака зграде срушене током НАТО бомбардовања 1999. Израда пројекта и реализација изградње, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове.

Генерални директор РТВ-а др Миодраг Копривица раније је подсетио да је зграда Радио-телевизије Војводине на Мишелуку добила нову зграду и да смо то успели "захваљујући председнику Србије Александру Вучићу, који је препознао место, улогу и мисију" коју РТВ има на медијској сцени Србије.

Уз све похвале градитељима, генерални директор РТВ-а истакао је допринос републичке и покрајинске владе, али и градских служби које су преобразили околину, на којој је изникло "грађевинско чудо".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси