Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коалицији за слободу медија приступило шест удружења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2021.

Аутор: Милан Никић Извор: Н1

Коалицији за слободу медија приступило шест удружења

Меморандум о сарадњи су у Крагујевцу потписали представници шест српских медијских удружења, а уговор је симболично потписан у "пет до 12 ".

Главни циљ Коалиције за слободу медија је побољшање стања на медијској сцени Србије, а у хотелу „Крагујевац“ данас су представљени и индикатори помоћу којих ће Коалиција у наредном периоду пратити стање у области безбедности новинара, односно процењивати ниво безбедности новинара и медијских радника у Србији.

Коалиција за слободу медија представила је и прелиминарне оцене процеса суфинансирања пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, односно о току и неправилностима уоченимна конкурсима за медије на републичком нивоу.

„Желимо да покађемо јасан став и да поставимо неке цевене линије које нећемо прећи. Овим смо јачи и показујемо снагу. Од Коалиције за слободу медија ће убудуће зависити много тога.Ми смо најјача медијска групација удруженмја у Србији. Обићићемо и остале градове у Србији“, рекао је председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић.

Меморандум о сарадњи потписали су Асоцијација медија, Асоцијација онлајн медија (АОМ), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Пословно удружење Асоцијација локалних и независних медија „Локал Прес“ и Славко Ћурувија Фондација.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси