Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дневни лист Данас обележава 24. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2021.

Извор: Цензоловка

Дневни лист Данас обележава 24. рођендан

У првом броју те давне 1997. године редакција је у уводнику написала: "Кажу нам да није добро време за старт нових новина. Народ нема новца, лето је на прагу, а киосци штампе већ су одавно пребукирани. У праву су. Кажу нам да је тешко, готово немогуће, опстати ако иза листа не стоји ни власт, ни опозиција, ни Брисел, ни Вашингтон, ни полиција, ни трговци белим робљем и житом, ни бизнисмени са политичким амбицијама. Опет су у праву".

Године 2021. Данас и даље излази, са истом мисијом, трудећи се да поштује све професионалне стандарде и бави се озбиљним и критичким новинарством како је зацртано од првог броја.

У последњих годину дана, рад редакције је наставио да буде на мети критика највиших државних званичника, а као један од притисака на медије су и бројне тужбе пристигле против садржаја нашег листа.

Упркос томе, лист Данас је наставио са тенденцијом раста броја продатог тиража и посећености сајта. Портал Данаса у последњих годину дана сврстао се у 15. најпосећенијих сајтова у Србији, према подацима агенције за мерење Gemius.

Редакција листа Данас у последњих годину дана добила јенаграду за етику и храброст "Душан Богавац", коју додељују Независно удружење новинара Србије и Фондација "Душан Богавац". Портал Данаса добио јепризнање магазина PC Press за један од пет најбољих информативних портала, а урегионалној анкети коју је организовао Media Daily освојио је седмо место.

Од претходног Дана листа до дана научили смо како редакција може да функционише и са радом од куће, дигитализовали смо комплетну архиву од првог броја, а нажалост остали смо и без два оснивача. У току последњих 12 месеци преминуо је директор Данаса Душан Митровић и први и главни и одговорни уредник листа Грујица Спасовић.

Данас, поводом 24 године постојања, лист Данас је освануо на киосцима у новом руху, а унапредили смо изглед и нашег портала danas.rs

Данас, поводом 24 година постојања, премијерно је приказана нова играна реклама.

У специјалном рођенданском броју, који је данас на киосцима, осим богатог садржаја, читаоце очекују и поклони у виду бесплатног кода за online преузимање четири електронске књиге, у сарадњи са Лагуном и Новинарницом.

У оквиру акције Читања никад доста у периоду између маја и јуна Данас ће поделити више од 3.000 књига издавачке куће Дан Граф. Нека од издања су већ поклоњена члановима Клуба читалаца Данаса (klub.danas.rs), љубитељима Booka наслова, а више од 70 библиотека у Србији обогатиће свој каталог, захваљујући номинацијама читалаца Данаса.

Наши партнери за чланове Клуба читалаца Данаса обезбедили су током данашњег дана специјалне попусте, као што су бесплатно гледање филма "Истина" на платформи MojOff, 30 одсто попуста на цену улазница у Музеј илузије у Београду, 30 одсто попуста у Booka књижарама на њихова издања, 25 одсто попуста на органске чоколаде Chocollama, 20 одсто попуста у продавници Dechkotzar, а Gopi yoga центар даје месечну чланарину за 2.500 динара уместо 3.600 која се може искористити до краја лета..

Лист Данас, подсетимо, од марта ове године послује у оквиру United Media, а у портфолију издавача листа Дан Графа излази и бесплатни месечни магазин City Magazine.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси