Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић о убиству Милана Пантића: Дали смо све од себе да се тај случај реши
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2021.

Извор: Бета

Вучић о убиству Милана Пантића: Дали смо све од себе да се тај случај реши

Председник Србије Александар Вучић је данас говорећи о 20. годишњици убиства Милана Пантића у Јагодини, оценио да "смо дали све од себе" да се тај случај реши, а да је због тога и ангажовао председника Комисије за истраживање убистава новинара Верана Матића.

"Ангажовали смо господина Матића да и комисија и сви други, да помогнемо надлежним органима и пронадјемо починиоце и решимо убиство. Верујем да је до одредјених помака дошло, али нисам ја тај који треба да судим и доносим одлуку да ли има довољно доказа, то је на тужилаштву", казао је Вучић на конференцији за новинаре у Јагодини.

Рекао је да је бивша власт "скривала чињеницу" да је Пантић убијен и није га решила, као што није решила ни случај убиства новинара Славка Ћурувије.

Истакао је да верује да ће "коначно" бити решен случај убиства Пантића.

Дописник Вечерњих новости Милан Пантић је убијен 11. јуна 2001. у улазу зграде у којој је живео у Јагодини док се враћао из продавнице.

Веран Матић, поводом 20. годишњице од убиства Пантића, изјавио је да када говори о решавању тог случаја, не може у њему да гледа искључиво појединца као извршиоца и конкретну приватизацију као мотив за Пантићеву ликвидацију.

"Кроз све приватизације током демократских промена од 2000-тих на овамо, види се однос државе (појединаца у њено име, као носиоца политичке власти у том периоду) према народу и друштву у целини. Имајући у виду претежно негативну конотацију поменутог односа, поставља се питање да ли је тај појединац у том моменту био јачи од државе", навео је Матић у писаној изјави.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

10.06.

2021.

Zale [нерегистровани] у 20:02

Neistina

Neistina je da "ste dali sve od sebe da se taj slučaj reši"!
Ništa "niste dali"!
Posebno ništa nije dao vučić, ni u jednom trenutku: ni kao generalni sekretar šešečja i njegovih radikala, niti kasdnije kao član sns , niti posle kao ppv, ni kao predsednik vlade ni sada kao predsednik.
Naprotiv!
Posredno je učinio sve da slučaj ne bude rešen, a formalno je govorio - lagao, kao i sada, da su "sve učinili".
Zašto vučič nije svedočio u suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije, a kao tadašnji miniustar za informisanje bio je apsolutno upoznat sa svim detaljima Ćuruvijine egzekucije, koju je, kasnije po sopstvenom priznanju, proslavio, baš kao i ubistvo Zorana Điniđa!?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси