Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нећемо открити извор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 02. 2009.

Извор: Б92

Нећемо открити извор


Београд -- Главна и одговорна уредница листа Борба Оливера Зекић рекла је да никада неће открити извор информације коју је тај лист објавио о случају Миладина Ковачевића.

Она је за Б92 изјавила да ће данас отићи на информативни разговор у полицију. Борба је прошле недеље објавила информацију да је Влада, под ознаком поверљиво, одлучила да из буџета издвоји 900 хиљада долара за обештећење породици студента Брајана Штајнхауера, кога је Ковачевић брутално претукао у САД, као и још 100 хиљада долара за кауцију.

"Ја ћу се чути са инспектором који ме је обавестио да треба у току данашњег дана да дођем на разговор, тако да данас идем у полицију на тај службени разговор, како су га они назвали", рекла је Оливера Зекић.

"Оно што желим да подвучем, ни по коју цену редакција Борбе, ни ја лично нећемо открити извор информације о случају Миладина Ковачевића. Дакле, ни по цену да нас све похапсе и затворе редакцију, извор је наш и штитићемо га до краја", рекла је она.

Она каже да је Борба у већини случајева задовољна реакцијом колега.

"Сви су стали на нашу страну. Власт по свему судећи није рачунала на колегијалну новинарску солидарност у овако осетљивим случајевима, а с друге стране мислим да је ово случај који је први пут у историји свих афера након 5. октобра успео да уједини јавност односно да су сви на страни истине", каже Оливера Зекић.

Преузето са http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=02&dd=23&nav_category=11&nav_id=346490

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси